De onderbuik

Kievit in lappenmand

Norg – via onze speciale verslaggever | De overwinning in de trainingsklassieker te Sleen heeft toch een grotere tol geeist van Harko Kievit dan eerst werd gedacht. Waar de sterkhouder van Team ZAES eerst nog luchtig repte van een “fijn trainingsritje” en nonchalant wat foto’s plaatste van een bos bloemen werd de Leekster wielrenner vandaag gezien in een rolstoel.

Kievit, die bij het maken van de foto ondanks alles toch een duim wist op te steken, wil verder niet veel loslaten over de mysterieuze blessure die hem kennelijk parten speelt. Kwade tongen beweren dat Kievit onder het kopmanschap voor de GP Middelstum uit probeert te komen. Vorig jaar werd hij hier immers in het pak gestoken door de CSG-equipe onder leiding van Jelte Krol, die hiervoor in het heetst van de strijd een klap op z’n helm moest incasseren. Binnen de ploeg is nu discussie ontstaan hoe het gat opgevuld dient te worden. Dennis Steverink meldt zich nadrukkelijk voor het kopmanschap, naar het schijnt. Laat “good old” Jan Hekman dit gebeuren? De tijd zal het uitwijzen.

De Dikke Van Dale heeft laten weten nog geen verzoek te hebben ontvangen om het spreekwoord “lopen als een kievit” te schrappen uit het woordenboek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.