Iedere wielrenner (m/v) zit in verschillende App-Groepen. Dat is ontzettend handig om met mensen af te spreken, om op de hoogte te komen van uitslagen, om routes te delen, om je contacten te onderhouden en om af en toe (gevraagd/ongevraagd) porno te delen. Niet iedereen snapt de etiquette van de app-groep en wij zijn niet te beroerd om een handje te helpen, dus daarom deze simpele guidelines.

  1. Wielren-app-groepen gaan over wielrennen en over niets anders dan wielrennen. Daarnaast mag je het over alle andere dingen hebben, zolang het grappig is.
  2. Ieder bericht in wielren-app-groep kan ook over sex gaan. Zelfs als je alleen een tijd afspreekt moet je je afvragen of er niet ergens een verwijzing naar geslachtsgemeenschap in zit. Als je die verwijzing niet kan vinden, heb je de grap niet begrepen.
  3. De enige uitzonderingen op regel II worden gevormd door grappen over poepen. Grappen over poepen worden bij voorkeur gecombineerd met grappen over de grootste Nederlandse renner van na de jaren ’80.
  4. Er zijn drie typen app-groepen.
    1. Met zowel mannen als vrouwen.
    2. Met alleen vrouwen.
    3. Met alleen mannen.
      Deze typen mag je nooit door elkaar halen.
  5. Als je in een app-groep-type 4.3. zit en je hebt een vriendin, kinderen, of allebei moet je je scherm vergrendelen.
  6. Als je in een app-groep-type 4.2. zit moet je houden van dick pics en als je kinderen hebt, moet je je scherm vergrendelen. Als je een vriend hebt, moet je een nauwkeurige inschatting maken van fallus-complex om te bepalen of je je scherm moet vergrendelen, of dat je iedere foto aan hem moet laten zien.
  7. Uit voorgaande zou je af kunnen leiden dat wieler-app-groepen nogal heteroseksueel zijn. Dat is niet het geval. Geer en Goor zouden in iedere wielren-app-groep een waardevolle aanvulling zijn.
  8. Je leest de berichten van je collega renners bij voorkeur op de WC.
  9. Je post nooit, maar dan ook nooit je eigen Strava ritjes in een app-groep. Daar heb je Strava voor.
  10. Je post wel, en het liefst zo snel mogelijk, verwijzingen naar bijzondere verrichtingen van andere renners. Dat zijn bijvoorbeeld tochten van meer dan 300km, gewonnen kampioenschappen en klassiekers, ritten waarbij de snelheidsgrafiek binnen enkele seconden van heel snel naar stilstand gaat.
  11. Je post nooit, maar dan ook nooit je eigen Marktplaats advertenties in een app-groep. Daar heb je Marktplaats voor.
  12. Je post wel marktplaats-advertenties van anderen, waar je collega-renners mogelijk iets aan hebben.
  13. Eten is een goed onderwerp.
  14. Je hoeft het in app-groepen niet te hebben over Team Agu (voorheen Zaes). Dat doen we hier wel. #FreeEgon #Kievit #Hekman.
  15. In Friese wielren-app-groepen schijnt Fries geschreven te worden. Succes als je daar in zit.
  16. In iedere app-groep van enige omvang zitten zeker 10 mensen die nooit wat zeggen. Kijk maar eens de lijst door. Je wist niet dat al die mensen in jouw app-groep zaten.
  17. In iedere app-groep zitten ook verschillende mensen die constant hun bek open hebben. Daarvan is er altijd iemand die regel 1. niet snapt. In dit geval mag de beheerder in actie komen.
  18. Er zijn mensen die denken dat het OK is om te klagen over het rijgedrag van collega-renners uit DEZELFDE app-groep. Ook die mensen mogen verwijderd worden.
  19. Het is altijd OK om een nieuwe app-groep te beginnen om iemand buiten te sluiten, met iedereen uit een bepaalde app-groep, behalve de persoon die je wil buitensluiten. Het is niet OK om over die nieuwe app-groep te beginnen in de oorspronkelijke app-groep.
  20. Puck Moonen is passé, in iedere app-groep van ieder type. Behalve in type 4.3.
  21. Als er meer dan 25 mensen in een app-groep zitten, zeg je in principe zo weinig mogelijk. Zitten er meer dan 50 in, dan zeg je alleen iets als het strikt noodzakelijk is. Als er meer dan 100 mensen in zitten, eh, nou ja, laten we zo zeggen, wij adviseren om zulke groepen gewoon niet te doen.
  22. Selfies, groepsfoto’s, zondsondergangen en foto’s van gewassen fietsen zijn allemaal toegestaan. Maar je scoort pas echt met foto’s van pas geschoren benen. Let wel ff op dat het niet per ongeluk dick pics worden (true story).
  23. Als je echt iets te vieren hebt in je app-groep, doe je dat met champagne.

Aanvullingen? Dat mag via Facebook en Twitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.