De wedstrijdkalender vind je hierrr

We zitten wat te watertanden, want we zijn de afgelopen twee week ff in het diepste geheim met iets bezig geweest. En ja, natuurlijk zouden we nu eigenlijk een stukje moeten schrijven over het belachelijk lelijke tenue van Zaes – sorry – AGU. Maar god, jullie gaan ze sowieso wel uitlachen als ze in die groene pakjes aan de start verschijnen. Dus wij richten ons nu op wat belangrijker zaken: een wedstrijdkalender.

We hebben contact gehad met de KNWU (waarvoor we al vet veel kudos verdienen), met alle wielerverenigingen in het noorden (vaak zonder dat ze dat door hadden), we hebben het hele internet afgestruind, ons oor te luisteren gelegd bij Spaak en bij alle andere wielercafé’s in Nederland, we zijn stiekem meegeslopen met de trainingsritten die al plaats vinden, we hebben zowel Facebook, Strava als Twitter ondersteboven gekeerd, we hebben wat voorzitters van wielerclubs onder druk gezet (sorry Jelte), onze programmeurs hebben geheime dropboxen gekraakt en we hebben hier en daar een telefoontje gepleegd (voor de jonge renners, dat ding waar je de hele dag op zit te turen, daar kan je ook mee bellen).

Alle informatie die we daarmee verzameld hebben vind je in onze wedstrijdkalender. Een volstrekt onvolledige verzameling van koersen in ongeveer het Noorden van Nederland voor Ama’s en Sportklasse renners. In principe zijn het allemaal koersen waar je Hekman, Kievit en de rest kan uitlachen om hun lelijke AGU-pakjes. Dus: Kleine Hein, Sleen, WV Snits, Annen, Open Friese Kampioenschappen, Zomeravondcompetitie op middagen in februari, Corpus, Eierrace, ICWs, Profcriteriums, Elitekoersen waar niet genoeg elites verschijnen. Enfin, al dat werk.

Wat er niet in zit zijn koersen voor Dames (want dat begrepen we niet en we vinden dat er een dame zich mag melden bij ons om dat te gaan doen), Elites (want die bepalen toch niet zelf waar ze naar toe gaan, dat doet Gerdin voor ze), Jeugd (want die kijken toch allemaal maar op hun telefoon) en alle andere categorieën.

We hebben ook gezien dat er nog van alles niet duidelijk is. Het is nog niet helemaal zeker wanneer Corpus begint, wanneer de dropkoersjes weer stoppen, CycleSport Groningen heeft nog steeds geen tijdrit gepland, de datum voor Haren is nog onduidelijk, etc. Soms staan die er al wel in, maar dat hoeft dus nog niet zeker te zijn. Je kan een iCal downloaden en het in je eigen agenda plempen, maar er gaat nog van alles veranderen. Je kan ook, net als wij, gaan watertanden bij deze kalender en alle veranderingen proberen bij te houden.

BELANGRIJK: als je aanpassingen hebt, of aanvullingen weet: stuur ons dan een berichtje, gaan wij dat doorvoeren. Dat kan via het overbekende e-mailadres: debuikvanhetpeloton@gmail.com (voor de zekerheid, peloton schrijf je met twee o’s).