Lieve Luuk, wanneer kom je terug?

Lieve Luuk,

Met enige jaloezie bekijk ik je stories op Instagram. Ik zie louter foto’s met mooie uitzichten, prachtige klimmetjes en zonnig weer. Op Strava zie ik alleen maar prachtige ritten. Ik hoor geweldige verhalen over de stranden van de Algarve. Het Portugese leven doet je goed. Maar toch Luuk, ik vraag je om snel terug te komen.

Ik vraag het voor Janieke en Mareille, die afgelopen NCK Afterparty (en andere stapavondjes deze winter) toch een beetje ontheemd om zich heen keken. Zij missen je ook. Ik vraag het voor de gitaar van Hanna, die sinds deze zomer stof staat te vangen. Ik vraag het ook voor Gerdin, ondanks dat hij een beetje jaloers keek toen je Mariska in vervoering bracht met je gitaarspel.

Ik vraag het voor Marten en Anne Marijn. Nu Tessa en Ivo plus baby in Brabant wonen, hebben ze niemand om op te babysitten. En wat dacht je van Tino Haakman? Die is zo in de war van je afwezigheid dat hij pardoes zijn fiets aan de wilgen heeft gehangen. Ik vraag het ook voor Akkerman, zijn vriezer zit vol met kliekjes nu jij zijn pannen niet leeg eet. En ik geloof er heilig in dat Harko jou en je tomeloze aanvalslust ook mist.

Doe het voor de broertjes Merx. Erik heeft al maanden geen fiets meer aangeraakt, terwijl Peter niet eens meer weet hoe bier smaakt. Breng de stabiliteit terug in hun levens Luuk!

Kom terug Luuk. Ik vraag het namens alle TH-dames wiens harten je in de loop der jaren veroverd hebt. Een uitzondering daargelaten misschien missen zij je ook. Ook zij die niet genoemd mag worden. En wat dacht je van Jelte Luuk? Hij heeft zijn poulain het liefst ook nog een beetje onder zijn vleugels. Doe het ook voor Pascal Aandewiel, zodat hij na de ronde van Bedum weer sterke verhalen kan ophangen tegen Loes en zich weer kan afvragen of Loes ook een zus heeft. Oké, doe het ook voor Loes!

Maar ik vraag het ook voor jezelf, want je kunt niet zonder jezelf. Hoe kun je jezelf laten gelden als de weergoden je zo gunstig gestemd zijn? Zo wordt een frêle knul nooit een echte Flandrien! Op kurkdroge Portugese wegen loopt geen enkel sleutelbeen gevaar. De Ster, Groningen, Bedum… Ze wachten op je!

Dus Luuk, wacht niet te lang en kom terug. Doe het voor jezelf, maar doe het vooral voor ons! Zonder jou is Corpus den Hoorn als een kudde Texelse schapen zonder ram.

Ps. Van Marten moet je chocolade meenemen en hij droomt steeds dat je dik bent geworden.