We hadden dus een plan, een steengoed plan, als we eerlijk zijn. Dat plan bespraken we met elkaar en we concludeerden dat het inderdaad een steengoed plan was. Die conclusie trokken we al een jaar geleden, ofzo. En toen kwam er wat tussen.

We moesten zwoegen op de stukjes die we hier voor jullie publiceren, bijvoorbeeld. En trainen, keihard trainen, want we wilden Harko graag voor blijven. En al die andere elites-verkleed-als-amateurs. Dus het plan raakte wat op de achtergrond en toen kwam het in de ijskast en daar haalden we het weer uit. Daar stonden we dan, glimmend en helemaal te shinen met ons plan: een podcast.

Dat is verdomd lastig, als je anoniem wil blijven. We hebben echt alles geprobeerd. Een scrambler. Door een doek praten. Andere accenten. Morse code. Dierentaal. Maar uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat je over wielrennen gewoon een beetje moet ouwehoeren, aan een keukentafel, met een biertje erbij. Heel leuk allemaal.

Toen werd het zomer en kwam ongeveer iedereen met een podcast. The Cycling Podcast. The Move. De Rode Lantaarn. In Het Wiel. Cassette. Life slow, Ride Fast. Anyhow: iedereen dus. En daarna kwam Spaak. Godgloeiende. En alles wat wij hadden was één van ons die in een microfoon aan het blaffen en miauwen was (dierentaal), een ander die met een Fries accent iets insprak, een derde die je niet kon verstaan omdat hij door een doek praatte.

We flikkerden al onze opname apparatuur in een doos. Kochten een stapel tijdschriften. En maakten drie brieven. En toen hebben we drie willekeurige renners een brief gestuurd en een doos met podcast shit.

Jullie begrijpen dat we er nogal wat van verwachtten. Dus het resultaat valt wel wat tegen. Want een uur gepraat over de eerste helft van het seizoen. Come on. Annen, Middelstum, Kleine Hein, DK’s en allerlei geouwehoer over bandendruk. En Adne Koster even in het zonnetje zetten. We denken dat we het zelf beter hadden kunnen doen. Mee eens? Luister maar, dan kom je daar wel achter.

Ondertussen gaan wij nadenken of we met deze talentloze renners doorgaan, of dat we drie willekeurige andere mensen onder druk gaan zetten.

Misschien dat we jullie reacties wel mee laten wegen in ons besluit, dus kom maar op, dat mag op Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.