Het NK Journalisten; de koers die maar door één iemand gewonnen kon worden.

Hij keek nog eens naar het rood-wit-blauwe tricot dat bovenin zijn kledingkast lag. ‘NK Journalisten B-categorie’ stond erop. Een trui, waarin hij een jaar mocht rijden. Oké, natuurlijk had hij de vermaarde semi-klassieker Groningen-Bakkeveen-Groningen gewonnen en een keertje de GP Gibcus stond ook op zijn palmares. Maar een koers waar je een trui kunt winnen… Dat is andere koek. Hij heeft iets met truien, dat bewees hij wel in Nijmegen, waar hij Nederlands studentenkampioen werd.

Maar dat was alweer twee jaar geleden. Sindsdien is er veel veranderd. Een jaar als elite, studeren in het buitenland. Truien winnen zit er niet meer in. Of toch wel? Want zo’n NK Journalisten kan hij zelf ook organiseren. En als hij dat in Groningen doet, komt Thijs Zonneveld ook niet. Die rijdt alleen maar op het strand. Zonder hem gaat hij gewoon winnen man. Herman van der Zandt zal wel in de B-categorie starten. Als hij al komt.

Hij heeft al een tijdje niet meer getraind en al een jaar geen KOMmetje meer gescoord, maar een stel bejaarden verslaan moet nog wel lukken. Harko, Jan en Ron zijn gelukkig geen journalisten. Die rotstudenten van Tandje Hoger met hun Verzetje al helemaal niet en over die schijtlollige etterbakken van De Buik van het Peloton wil hij het niet eens hebben. Schattig dat ze zich aan willen melden, maar hij is onverbiddelijk. Om kans te maken op de titel NK Journalisten moet je minimaal voor Vice.com of Fixedgear.com schrijven.

Kortom, die titel kan hem niet meer ontgaan. En dat nog wel op de Vismarkt, vlak voordat de Healthy Ageing Tour van start gaat. Hij heeft al de hele week geoefend op zo mooi en nonchalant mogelijk juichen. Een beetje blasé doen wanneer Chantal, Anna en Annemiek toekijken mag best. Helaas, een vermetele onbekende en Willem-Sytze Sipkema bleken net wat te sterk te zijn. Geen bewonderende blikken van bovengenoemde dames, maar slechts een teleurstellende derde plek. Of dat erg is? Nee.

Want tijdens het NK Journalisten bleek dat ook Sjors Beukeboom ook maar een mens van vlees en bloed is.

PS. Volgend jaar iets flexibeler jongens. Dan hebben jullie wat meer volk aan de start staan en maken we er met z’n allen een mooie dag van 😉