Daar gaan we: seizoen 2020

Seizoen 2020 start morgen. In een vies, goor, druilerig Annen staan over een paar uur mannen, vrouwen, jongens en meisjes te trappelen om een uurtje naar de graftyfus te gaan. Echte coureurs halen hun neus een beetje op voor dit soort wedstrijdjes, maar gelukkig bestaan er geen echte coureurs op ons niveau. Daarom start iedereen met maar 1 doel: winnen. Of nou ja, niet verliezen. Of dat van jezelf is of van een anders maakt soms niet uit.

Stel je voor dat je een hele winter hebt zitten Tacxen en morgen vol ambitie afreist naar de Anner velden achter Annen te Annen. Stel je voor dat je in de eerste kilometer vol gas geeft om de slag maar niet te missen, en daardoor zo achter de poest raakt dat je jezelf opblaast. Stel je voor dat je wordt gepasseerd door iele jongetjes, dikke mannen en grijze ex-kampioenen. Stel je voor dat je nét de aansluiting mist met de voorste groep en deze langzaam maar zeker ziet wegfietsen. Stel je voor dat je omkijkt en recht in de gezichten kijkt de gebruikelijk koekwauzen in de mongolenwaaier. Stel je voor….

Kleine voorspelling? CSG is goed, als ze er zijn. Het kan natuurlijk zijn dat er een toertocht, training, wandelvierdaagse of verjaardag van verre familie belangrijker is. Als EJ Veldkamp er is zal hij niet ademen, als Jan Hekman er is zal hij niet overnemen. Bjorn Koster laat ons allemaal zien dat we koekebakkers zijn. Burry is present, maar hopeloos uit vorm. Dieuwke doet haar uiterste best alles in goede banen te leiden. Luisteren dus. Omega en Stormvogels komen wat dik de winter uit. Te veel turf gegeten. De Cycling Buffels zwaaien hun kopman Steven bij de start uit. De MUTA-mannen zullen er wel staan. TH heeft een blik nieuwe rare mannetjes opengetrokken. Spaak-Gaul is een raadsel: wie daar in hemelsnaam allemaal rondrijden zijn wij ook een beetje kwijt.

Goddank hebben we De Grote Buik van het Peloton Ploegenpresentatie!

Nog wat tips:
– Neem eem een droog jasje mee
– Koop eem wat bij Breeland
– Doe eem normaal, het is de eerste wedstrijd van het seizoen en we willen allemaal heel naar huis
– Komen! Het weer gaat heel erg meevallen.

Tot morgen!