Ophef wegens gênant knappe Deen van TH

Ophef in het amateurpeloton: er rijdt sinds enige tijd een gênant knappe Deen in het peloton. Het kan ook een Noor of een Zweed zijn, maar zoals gezegd behoort een Deen ook tot de mogelijkheden. Geen Fin, denken we, maar wie weet. Zeker geen Let, voor 95% dan. Litouwen al helemaal niet, en verder kennen we daar geen landen, dus daar komt hij mogelijk niet vandaan ook.

Genoeg over zijn nationaliteit, want de “looks” (Engels voor looks) van de Deen spreken veel meer tot de verbeelding dan zijn geboorteland. Het nieuws dat menig wielerdame de zeem net iets klammer dan normaal voelt worden bij de aanblik van de halfgod bereikte ons al eerder, maar dat de verschijning ook in het mannenwereldje voor ophef zorgt was nieuw voor ons.

Zo schijnt Mart “Mooiboy” Menger dermate onder de indruk te zijn geweest dat hij zijn kansen op dit continent voor gezien achtte en naar Maleisië verkaste. Ook Marten Veen, toch hét lekkere hapje bij uitstek, schijnt sterk te overwegen om te gaan trainen in plaats van te flaneren. En ook Ron “Ronnie” Timmermans, toch goed voor menig vrouwelijke hartritmestoornis, voelt zich dermate in de kuif gepikt dat de Deen een kwakje mag verwachten (geen sperma, red.).

Opvallend genoeg toonde Rene Mink “Spieker” van der Werf zich opvallend positief over de komst van de Deen. “Ik roep al veel langer dat er veel te weinig knappe mannen in het peloton rondrijden. Ik kijk al jaren tegen de troosteloze koppen van Friezen, Drenten en Groningers aan. Van zo’n Scandinavische verrassing gaat het hartje wel sneller kloppen.”

“Ik probeer al tijden aandacht te vragen voor het gebrek aan mannelijk schoon in het amateurpeloton”, vervolgt de Emmenaar. “Daarom plaats ik erg veel selfies en foto’s van mijn ploeggenoten van de Stormvogels, die ik voorzie van willekeurige #hashtags. Op die manier kan de hele wereld zien hoe schrijnend de situatie is”.