Over de Openingskoers: het verslag!

We beginnen dit verslag met kudos. Heel veel kudos voor Inge. Toen zij hoorde dat de eerste Tandje Hoger dropkoers pas volgende week zou worden georganiseerd en niet deze week werd ze een beetje boos, maar kwam ze ook meteen in actie. Ze wist ons met haar glimlach en charme meteen op haar vinger te wikkelen. Wij wilden wel meehelpen met vlug een koersje organiseren. Daarbij moeten we zeggen dat onze bijdrage vooral beperkt bleef tot een beetje lawaai/promotie maken terwijl Inge de hele stad doorfietste voor sleutels van Corpus, een uur in de rij stond in fucking Kardinge voor de baanhuur en nog allerlei randzaken zoals een redelijk overbodige megafoon regelde.

En nog voordat wij ook maar in de pen konden kruipen, stuurde ze ons al een verslag van de koers van vandaag. Dus. Oneindig veel kudos, hartjes en liefde voor Inge, want dankzij haar konden 19 dappere strijders zich even uitleven in de regen.

De buik van het peloton KOERS

Koersen in februari is kut. Het regent, het is moker koud, en als je niet zoals al die verdomde (wannabe) profs de halve januari maand in Calpe hebt vertoefd heb je waarschijnlijk net iets teveel spijt van hoeveel kalkoen je met kerst naar binnen hebt gestouwd.

Maar toch, als je er dan op maandag achter komt dat op donderdag de koers niet doorgaat is er verontwaardiging. Hoezo denken die toerders van Tandje Hoger dat er toch niemand op kunt dagen? Op die eerste donderdag van februari trek je in de lunchpauze alvast je snelpak onder je pak* aan en spurt je om klokslag 16:00 uur naar je carbon ros die naast je bureau staat te wachten. (Of althans, zo ging dat voordat thuiswerken de norm werd.) 

Je kunt hier echter lang over blijven doorzeuren, maar je kunt er ook iets aan doen. Dus na een tijdje mokken belde ik de jongens van de Buik en besloten we dan maar het heft in eigen hand te nemen. 

Zo’n koers organiseren is nog best veel werk. Zo heb ik bijvoorbeeld zeker tien keer sport 050 gebeld voordat ik iemand van de baan verhuur aan de lijn kreeg en moest ik de halve stad doorfietsen om de huur te betalen. Ondertussen moesten we nog ergens rugnummers regelen en heeft Berend z’n comfortabele droge kantoor achtergelaten om met de grote bezem in de hand de baan te vegen (sorry Velodroom, hij komt iets viezer terug).

Maar dan toch, die frisse tegenzin van de renners, daar doe je het allemaal voor. Vooral ons Tom heeft lopen vloeken en besloot toch maar in de bus te gaan zitten.

Nadat het figuurlijke startschot was gegeven begon de koers traditioneel met een Willemsen die ogenschijnlijk zonder moeite al direct tien meter voor het peloton uit fietste en met een manpersoon die waarschijnlijk stond te urineren en daardoor gelijk op het elastiek hing. 

De voetballers probeerden ondertussen de koers te manipuleren door enkele ballen op de baan te schieten. Gelukkig stond er een Douwe Dingendoener naast ons die blijkbaar behalve vloggen ook fanatiek ballen kan opruimen.

Steven werd snel teruggepakt en vervangen door Max van der Vegt die de aanval inzette. Vervolgens sleurde Hagting zo hard op kop dat de eersten moesten lossen. Bodi del Grosso bleef het tempo hooghouden tot Steven en Ronald Hinrichs probeerden te ontsnappen, een groepje van vijf onder leiding van Del Grosso volgde echter op de voet. 

Toen de sirene voor de tussensprint werd gegeven moest ons Tom (die blijkbaar toch niet in de bus was gekropen) buigen voor al die renners met net iets meer ambities dan onze favoriete sportklasse held en kon hij het peloton niet meer bijbenen. 

Bij de tussensprint won Willemsen met grote lengte, hij leek even gevolgd te worden door Tim Weerkamp, maar deze zat zo om zich heen te kijken (wellicht een zeldzame vogel gespot?) dat Hagting hem met een bandbreedte kon verslaan. 

Hierna werd er een kopgroep van drie gevormd, bestaande uit Van der Vegt, Schepers en Hagting, al snel sloten hier een aantal renners waaronder Weerkamp en Brinkman hierbij aan. 

De sirene voor de laatste ronde klonk en Erik Hagting wilde er zó graag bij zitten dat hij wild slingerend naar voren sprintte en bij Weerkamp twee spaken uit het wiel reed. Ik heb eigenlijk niet gezien wat er de rest van het rondje gebeurde, maar aan het einde werd kersverse elitepeddelaar David Brinkman goed afgezet door oud Tandje Hoger-Ploeggenoot Hinrichs en won de sprint van Steven Willemsen en Jens Schepers.

Uitslag

  1. David Brinkman
  2. Steven Willemsen
  3. Jens Schepers

Tussensprint: Steven Willemsen

Beste vrouw: Elisa de Jong

We willen Velodroom van harte bedanken voor het beschikbaar stellen van drie gevulde tasjes en van bezemer Berend, Spaak voor het uitlenen van de megafoon en voor het cadeau geven van de koffiebonnen en Ingmar van Tandje Hoger voor het bezorgen van de wielerbaan sleutel <3

(Sorry dat we geen drop hadden, Tom was ’t vergeten en eigenlijk past dat ook alleen maar bij de TH koersen)

Vanaf volgende week kun je weer gewoon ouderwets drop winnen bij de Tandje Hoger koersen. Ze beginnen de aankomende drie donderdagen om 17.00 uur en beginnen iets later als de zon later ondergaat. Gewoon komen, is mooi, eem die studenten sponsoren.

Tot dan!

*Vraag maar eens aan Harmen Dijkstra