Anderen

Het is best makkelijk om allerlei flauwe woordspelingen te maken met het woord “Anderen”. Vooral ook omdat het voor het eerst is dat we daar gaan koersen, en er dus iets, jawel, verandert. Als lezer verwacht je méér, en dat moet en mag ook. Je leest niet voor niets je wielercontent op De Buik van het Peloton. Als je onderbroekenlol wilt ga je wel naar de Wielerrevue-website ofzo.

Morgen is het dus koers, in Anderen. Wie anders dan WV de Meteoor organiseert trainingswedstrijden een door god en mens verlaten oord, en reken maar dat wij er zijn. Want we verheugen ons al maanden op een lekker potje hardfietsen. Sterker nog: we denken al maanden aan niets anders. Op de gravelfiets naar Drenthe? Toch even dat sprintje rijden. Binnen op de Tacx? Visualiseren dat je naar de streep gaat en Harko Kievit moet kloppen. Big Tasty-menu bij de Mac? Maar eem geen dubbele frietsaus bij de patat, want… nou goed, u snapt het.

Maar er zijn ook zorgen.

Als er maar deelnemers zijn, denken wij steeds op De Buik HQ.  Want wat is het eigenlijk taffesvroeg in het seizoen. En wat is het eigenlijk taffesonaantrekkelijk om een licentie te nemen. En wat zijn die wedstrijdrenners van tegenwoordig toch een slappe piemeltjes die zich voor elke natte scheet afmelden om elders een toertocht te gaan rijden.

Ook rijden we weer voor het eerst in een peloton met elkaar. Natuurlijk is er al een dropkoers geweest, natuurlijk zijn er pipo’s die helemaal naar ’t Loo gaan om daar een aanzienlijk minder mooi rondje te fietsen, maar voor het merendeel van de renners is dit toch weer de eerste. Als het maar een beetje normaal en veilig gaat, denken wij dan.

Het parcours dan: een schitterende omloop van zo’n 8 kilometer. Open, licht glooiend, een flinke klinkerstrook en aardig smal. Een mooier parcours hebben wij de afgelopen nergens gezien, perfect om koers te maken.

De kanshebbers? Weten wij veel. Gewoon komen morgen, dan zien we daarna wel weer.

Tot slot: u weet dat wij van De Buik bedrijven kunnen maken en breken. Daarom een dwingend advies, wanneer u toch een klein schuivertje maakt: bestel die pleister bij Sportpleister.nl. Sympathieke jongens met een sympathiek plan, namelijk de beste pleisters beschikbaar maken voor iedereen. Daar hebben we een zwak voor, sterker: het windt ons een beetje op.

Goed, tot zover, tot morgen.