Annen 1 (nummer 2 van het Vierluik)

Poh, wat was het lekker om weer in Annen te zijn. Natuurlijk is Anderen veel mooier, fantastierijker, selectiever en geiler, maar die troosteloze, kale weilanden achter Annen hebben ook wel wat. De Hondsrug overziet het toch tamelijk desolate landschap dat als voorgeborchte van de schraalheid van de Veenkoloniën dient. De stront ligt nog op de weg. De lokale bejaarden zwalken verward met hun e-bikes tussen pelotons hijgerige wielrenners door. Het is goddomme alsof we nooit zijn weggeweest.

Wat we wil mistten, of wie, liever? Dieuwke natuurlijk. Dan zijn we verdorie in Annen en mist het gezicht van de kelderklasse. Niet dat de KNWU er niet was. Want die was er. Chipmeetmachines, laptops, alles d’r op en d’r aan. Dan kan er toch ook wel een Dieuwke van af, denken we.

Een forse tegenslag, maar we laten ons niet gek maken, dachten we,  terwijl we ons weer gedwee opstelden in een visgraatmotief langs de kant van de weg. We waren vastberaden er gewoon een lekker koersje van te maken. Elite en Beloften aan de ene kant, Amateurs en Sportklasse aan de andere kant, de rest er wat tussendoor en, ach, wat maakt het ook uit, ga maar staan waar je wilt. Alle 550 chips werden een voor een gecheckt met een blieper en een laptop. Als iemand weet waarom dit eigenlijk is horen we het graag, want we hopen toch dat er een steengoede reden is dat we daar met z’n allen 10 minuten staan te vernikkelen.

Het weer was schitterend, zon en windstil enzo. Mooi kut dus, want dat wordt kont aan kont friemelen in een peloton. Nu hebben we normaal geen probleem met kont aan kont friemelen, maar op de fiets is het best eng om met 45 kilometer per uur tussen zij-instromers, halve garen, huisvaders en brakke studenten te rijden. Maar wie zijn wij ook. Het merendeel van onze collega’s lijkt er geen enkel probleem mee te hebben dus wij zijn de bange poeperds.

Op wat avonturen in de berm en een enkel schuivertje na (wij bevelen hier trouwens de pleisters van Sportpleister.nl voor aan) ging het allemaal ook best prima. Toen er op een gegeven moment een groepje weg was met CSG, MijnAccountant, Coca-Cola en een knakker van Alinq dachten we dat het wel klaar was, maar van een afstandje zagen we de beurten steeds minder ferm worden en de (reusachtige) knakker van Coca-Cola zag eruit alsof hij ieder moment onder de inspanning kon gaan bezwijken. Die wapperden dus mooi terug. Het werd, onvermijdelijk, een sprint.

In de sprint gaan er natuurlijk nog wat mensen de berm in, knalde er natuurlijk nog even een Kannibaal tegen een CSG’er aan en hebben we geen idee wie er heeft gewonnen. We lezen het waarschijnlijk snel op KNWU.nl, alwaar de uitslag van Anderen 1 vast en zeker ook te vinden is.

Mooi om even terug te zijn, maar we hebben nu alweer zin Anderen 2 (nummer 3 van het vierluik). Het duurt nog een krappe week, maar tot die tijd genieten wij nog even van de foto’s van Smilda Fotografie. Daarbij viel ons nog 1 ding op: we zagen een jeugdrenner van de NWVG een leeg gelletje in de berm gooien. Dat moest maar even niet, dachten we.

Eerst hadden we hieronder een heftig geblurde foto staan waarop het jonkje onherkenbaar was, maar het duurde maar even voordat we een gemiste oproep van de ploegleider van NWVG op de telefoon hadden. Misschien om te melden dat het jochie er op aangesproken was en de foto nu wel weg kon, misschien om ons verrot te schelden. We hebben een vermoeden, maar omdat we uitgaan van het beste in de mens en na eerdere zeurtelefoontjes uit Norg wel een beetje klaar zijn met het gejammer is de foto hier nu weg. Mocht de ploegleiding alsnog geïnteresseerd zijn: eerdergenoemd foto-album biedt genoeg aanknopingspunten.

Oh, en nog wat: waar is MUTA in godsnaam? Alleen Bas Bosma was er, en we twijfelen een beetje of dat nog wel een Soldaat van de Orange Army (*proest*) is. En waar zijn BEAT-jongens? En dat tuig van TH? Zijn deze koersjes te min? Hoeveel mooier moet het nog worden godverdegodver? En waar zijn de beelden van MijnAccountant? Reed Jordin voor niets met zo’n porno-harnasje rond? Nee toch?

Nou, goed, tot zover, tot volgende week.