Ternaard

Als je een op een zeer bedenkelijk niveau koerst kom je nog wel eens ergens. Zo kan het maar zo zijn dat je opeens in Ternaard staat. Veel mensen gebeurt het nooit, ons gebeurde het wel. Je snapt op wat voor niveau wij koersen. In Ternaard organiseerde men namelijk een wedstrijdje voor jeugd en amateurs. Die jeugd zal ons een zorg zijn trouwens. Ze hebben wel de toekomst hoor, dat wel, maar verder interesseert ons dat geen zak.

Nee, het was ons te doen om het allegaartje amateurs. Van halve prof tot dikke huisvader, van pukkelige student tot hotshot-CEO: we mochten weer. Nummers halen bij een tafeltje aan het parcours, omkleden op een winderige parkeerplaats, inrijden op een desolate landweg. Al snel bleek dat het windje niet alleen op de parkeerplaats waaide. Jezus, wat een wind. Het waaide nergens in Nederland, maar dat kwam omdat Ternaard alle waaierij van Nederland in gebruik had die dag. Denken we. Geen idee hoe dat werkt met wind. Maar zoiets moet het wel zijn.

Het parcours lag tegen de Waddendijk aan. Dorpie uit met wat kamikaze-bochten, lang recht stuk met wind op de kant, linksaf, nog een keer links waarbij je wind weer vol op de kant had, dorpje in, repeat. Krap 3 kilometer, mooi weer, man of 60 a 70 aan de start. Perfect als je goed bent, een drama als je slecht bent. Bovendien stond half Otto Ebbens, Arjen Bos, compleet ZAES /AGU en talloze andere kleppers aan de start, geen kans om te schuilen, meedogenloze bries.

Over het koersverloop kunnen we dan ook kort zijn: het nabijgelegen Wierum heeft een schitterend kerkje dat ontzettend leuk is om eens te bekijken als je een stukje gaat fietsen. Bijvoorbeeld als je in ronde 1 al bent gelost in een amateurkoersje in buurt. Nadien kun je heel leuk eten bij een klein Schots restaurantje aan de A7 (alle gerechten op de kaart beginnnen met Mac-, supergrappig).

Vrij naar The Terminator: jullie zien ons volgend jaar wel terug om iedereen helemaal naar de graftyfus te fietsen. Een onmenselijk dieet, een stringent trainingsschema en een fris stukkie moraal moet genoeg zijn om dit prachtige rondje volgend jaar totaal, compleet te domineren. Houd dit vast, we zijn verknocht aan het parcours en de ambiance.

Maar het ging kut dus.